Info om obligatorisk fortbildning för SPKL-funktionärer

Alla som är provfunktionärer inom en SPKL-gren fick förra veckan ett långt mail från förbundet angående den obligatoriska fortbildningskursen och den obligatoriska etiska utbildningen. Här kommer ett långt inlägg om samma sak ;)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALLA SPKL FUNKTIONÄRER SOM VILL BEHÅLLA SINA BEHÖRIGHETER EFTER 31.3.2025 MÅSTE GÅ DE OBLIGATORISKA KURSERNA.

Den etiska utbildningen erbjuds redan nu på svenska. Den finns inte listad i Virkku utan man anmäler sig direkt till SPKLs kansli. Man kan också gå den etiska utbildningen på finska som en del av den förnyade finskspråkiga fortbildningskursen.

Vi har fått löfte från SPKL att också fortbildningskursen ska komma på svenska men vi vet inte ännu när. Vi har därför varit i kontakt med SPKL och föreslagit gemensamma "kurskvällar" på Åland eftersom finskan är en utmaning för många av oss. Vårt förslag godkändes :) Tanken är att vi träffas på kansliet med egna datorer/plattor/telefoner och går igenom kursmaterialet tillsammans med hjälp av personer som behärskar båda språken.

De enskilda kurserna är öppna under 12 dagar så vi kunde förslagsvis ha "öppet hus" på kansliet under en kurs i november och en i februari för att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Låter det här intressant? Meddela i så fall ditt preliminära intresse genom att maila kenneldistriktet@aland.net. Hör gärna också av dig om du kan tänka dig att ställa upp som tolk.

Man anmäler sig till fortbildningskursen i Virkku. Kursen kostar 20 euro och ni kan med fördel diskutera med era klubbar om de kan tänka sig stå för kursavgiften. Vi meddelar senare under vilken kurs de gemensamma tillfällena hålls så vänta gärna ännu med din anmälan.

Ni är välkomna att höra av er med frågor per mail eller ställa dem i kommentarerna.

***************************************************************************************

Den grenspecifika fortbildningskursen i rallylydnad som aviserades till maj i år är framskjuten till 2025 då de nya reglerna förhoppningsvis godkänts av FKK. Mera info om detta kommer.